Pohjoisen alueen judokisakausi väännettiin käyntiin Rovaniemellä

25.9.2011

Lauantaina 24.9.2011 Ounasvaaran urheiluopistolla käytiin kauden 2011-2012 ensimmäinen pohjoisen alueen judokisa. Kisan osanottajamäärä oli hieman vajaa sata ottelijaa, joista suurin edustus oli pohjoisen alueen seuroista, mutta mukana oli myös ottelijoita Vantaalta saakka. Raahea kisatatamilla edusti kahdeksan ottelijaa ja viisi tuomaria. Mitalipörssissä Raahen judo oli kolmas järjestävän seuran, Koyaman, sekä Oulun judokerhon jälkeen.

Raahelaisottelijat saivat kahdeksan hengen joukkueellaan aikaan kolme sarjavoittoa, kaksi kakkostilaa ja kolme kolmossijaa. Päivän ahkerin raahelaisjudoka oli Vili Oivo, joka otteli voittoon omassa painoluokassaan sekä painoluokkaa ylempänä. Yhteensä Vili saalisti viisi ennen täyttä aikaa tullutta ippon -voittoa sekä heitoilla, että mattoon päättyneillä sidontahallinnoilla. Sarjavoittoon asti ylsi myös Henri Kurttila sarjassa DTP-42 neljällä otteluvoitolla, joista kolme tuli ennen täyttä aikaa täysin pistein sekä finaalissa arvosteluun asti venyneessä ottelussa hajaäänituomiolla saavutetulla voitolla.

Hopeaa heittelivät itselleen Joona Laukka sarjassa BP-55 kolmella otteluvoitolla, sekä Lauri Kurttila sarjassa EP-34. Pronssia kaulaansa saivat Antti Tuomikoski sarjassa EP-34, Karim Sarpola sarjassa EP-27 sekä Samppa Jauhiainen sarjassa DP+55.

Raahelaistuomareita Rovaniemellä edustivat Sami Pirinen, Ari Kalaja, Enni Kalaja, Jere Impola ja Juho Korkiakangas.