Vantaalla ja Rovaniemellä vahvaa ottelua raahelaisittain, Jasmine Aho Ruotsin Lundissa

28.5.2012

Viikolla 20 Raahen Judon kilpailijat hajaantuivat ympäri Suomen ja Ruotsin. Jasmine Aho osallistui suomen maajoukkueen mukana Ruotsin Lundissa järjestettyihin kisoihin ja kisojen jälkeiselle kolmipäiväiselle kansainväliselle harjoitusleirille. Kisasta Jasminelle ei otteluvoittoja irronnut, mutta leirin anti oli erinomainen. Lundin kisoissa ottelijoita oli yhteensä 483 ympäri Eurooppaa.

Saman viikon lopulla käytiin Vantaalla Wekara-shiai lauantaina ja Joukkue-Wekara sunnuntaina. Toisessa päässä Suomea kisailtiin sunnuntaina samaan aikaan Joukkue-Wekaran kanssa Rovaniemen Koyama-shiai.

Wekara-shiaihin osallistui Raahen Judosta kolmen ottelijan joukkue: Khirchla Khirchilashvili, Lauri Kurttila ja Henri Kurttila sekä valmentajana Sami Pirinen. Sarjassa DP-34 Khirhcla sekä Lauri ottelivat itsensä pronssiotteluun saakka. Lauri kärsi tappion virolaiselle kilpakumppanilleen Khirchlan ottaessa voiton sarjan toisessa pronssiottelussa ja näin sarjasta pronssia Raaheen.

Khirchla jatkoi ottelemistaan vielä ikäluokkaa ylempien sarjassa CP-34 ja siellä hänen tahtinsa oli murskaavaa. Lopputuloksena neljä voittoa ja sarjan kultamitali.

Henri otteli ensimmäistä kertaa sarjassa DP-50 eli sarjaa ylempänä, mitä aiemmin, mutta se ei tahtia hidastanut. Neljä vakuuttavaa voittoa ja kultaa kaulaan.

Sunnuntaina oli Joukkue-Wekaran vuoro. Raahen Judo osallistui joukkuekisaan Himangan judoseuran kanssa yhdistetyllä joukkueella. Alkulohkoja oli neljä, joista kaksi parasta pääsi jatkoon. Joukkueella Northern Light kilpaillut Raahen Judon ja Himangan joukkue sai alkulohkoonsa vastaansa lopulta koko kisan voittaneen Tikkurila 4:sen ja pronssille otelleen Meido-Kanin sekä Helsingin Judo Sportin. Meido-Kanilta tuli pataan, Tiksi 4:lle hävittiin niukasti yhdellä voitolla ja HJS kaatui puhtaasti. Northern Light siis lohkossaan kolmas ja näin jatkopaikkaa ei irronnut. Mutta ensi vuonna uudestaan ja jatkopaikka vahvasti tavoitteena.

Rovaniemellä tatamilla kamppaili 6 raahelaista. Kotiin lähti neljä sarjavoittoa ja kolme hopeaa. Tuplametallit kaulaansa otteli Antti Tuomikoski sarjoista EP-36,8 (kultaa) ja CP-37 (hopeaa) voittaen yhteensä viisi ottelua.

Raahen Judosta tuomarina Rovaniemellä oli Juho Korkiakangas.