Säännöt

 

DOJOSÄÄNTÖJÄ

 

Judon harjoitteluun kuuluu itsensä hallitseminen, puhtaus, kuri sekä määrättyjen muotojen noudattaminen.

  1. Harjoituksiin lähdetään harjoittelemaan judoa, ei kuluttamaan aikaa tai häiritsemään toisten harjoittelua.
  2. Sairaana tai loukkaantuneena ei harjoitella. Sormien ja varpaiden kynnet leikataan lyhyiksi. Judogi pidetään puhtaana ja ehjänä.
  3. Judoka kumartaa dojoon tullessaan ja poistuessaan. Samoin tehdään tatamille mentäessä ja poistuttaessa. Kumarrukset tehdään dojon ja tatamin keskustaa kohti.
  4. Ennen harjoitusta pestään kädet ja jalat, kuivataan huolellisesti omalla pyyhkeellä ja laitetaan jalkaan zorit, joilla liikutaan tatamin ulkopuolella.
  5. Poistetaan kellot, korut sekä sormukset ja tuodaan ne dojoon. Mitään arvokasta ei jätetä pukuhuoneisiin.
  6. Myöhässä harjoituksiin tuleva judoka ilmoittautuu vetäjälle pyytäen lupaa osallistua harjoituksiin. Kesken harjoituksen poistumiseen pyydetään lupa vetäjältä, samoin mahdolliseen paluuseen.
  7. Judokan on harjoitusten aikana noudatettava vetäjän ohjeita ja tehtävä PARHAAN KYKYNSÄ MUKAAN vaaditut harjoitteet. Jos joku toisin käyttäytyy, on vetäjällä oikeus poistaa hänet dojosta.
  8. Turha ja kovaääninen puhuminen harjoitusaikana on kielletty. Se ei haittaa vain omaa, vaan myös muiden harjoittelua. Judoka osoittaa sekä dojossa, että sen ulkopuolella hillittyä, asiallista ja kohteliasta käytöstä.
  9. Kaikkien on omalta osaltaan pidettävä dojo ja myös pukuhuone siistinä. Harjoitusten vetäjä huolehtii siitä, että kaikki on kunnossa harjoitusten loputtua.
  10. Judoka ei rehentele judotaidoillaan eikä käytä taitoaan dojon ulkopuolella.